Sunday, March 03, 2013

DELEGACIJA_UO_100_GODISNJICE_GENOCIDA_PG_IZ_NEW_YORKA
DELEGACIJA UO ZA OBILJEŽAVANJE STOTE GODIŠNJICE GENOCIDA BOŠNJAKA I ALBANACA PLAVA I GUSINJA 1912-13 IZ NEW YORKA U POSJETI SARAJEVU I PLAVU
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 03. March 2013. 02:03:30
DELEGACIJA UO ZA OBILJEŽAVANJE STOTE GODIŠNJICE GENOCIDA BOŠNJAKA I ALBANACA PLAVA I GUSINJA 1912-13 IZ NEW YORKA U POSJETI SARAJEVU I PLAVU
Predstavnici Odbora za obilježavanje stote godišnjice genocida Bošnjaka i Albanaca iz New Yorka, hadži Smajo Srdanovic, hadži Ago Koljenović, Šefkija Radončić i glavni i odgovorni urednik web. portala Bosnjaci.net 28. 02. 2013 godine, posjetili su reis-ul-ulemu ef. Huseina Kavazovića.
U srdačnom i prijateljskom razgovoru reis-ul-ulema Kavazović zahvalio je predstavnicima Bošnjaka na posjeti i poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu posebno istaknuvši svoju podršku u aktivnostima legitimnim predstavnicima Bošnjaka New Yorka.
Istoga dana delegacija predstavnika UO za obilježavanje genocida iz NY je na ručku koji je organizirao gospodin Suad Ibrahimagić predsjednik UO ZDPiG uz prisustvo akademika prof. dr. Smaila Čekića upoznata sa naučnim projektom koji će biti i zvanično predstavljen domaćoj i međunarodnoj javnosti 2-og februara u Sarajevu.


U kasnim večernjim satima delegaciju iz NY je u hotelu Bristol primio i sandžački muftija ef. Muamer Zukorlić i rektor Mevlud Dudić. U prijateljskoj atmosveri delegacija iz NY je upoznala muftiju sa svojim aktivnostima i planovima u narednih nekoliko godina. Muftija Zukorlić je poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu i iskazao punu saglasnost sa budućim projektima iz NY.
U petak 1. Marta, na dan državnosti BiH, Koljenović, Radončić, Srdanović i Krcić klanjali su džumu namaz u Begovoj džamiji gdje je odmah nakon klanjanja farz namaza, klanjana i dženaza za šehide, Albance i Bošnjake Plava i Gusinja. Reis-ul-ulema ef. Kavazović je u dogovoru sa Udruženjem „Zavičajno Društvo Plavljanja i Gusinjana“ u BiH, donio proglas da se u tri sarajevske džamije klanja dženaze namaz u odesustvu.
Delegacija u nedjelju putuje za Plav gdje će prisustvovati dženazi šehidima Plava i Gusinja, stradalim u genocidu počinjenom od strane kralja Nikole 1912-12 godine.
Opširan izvještaj sa foto galerijom slijedi nakon povratka iz Plava.
 
                                                               PRESS CENTAR BSCG